Регистрация

Праз с целина

Автор:
Генчев
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
6117
Оцени рецептата

1 глава целина

4 стръка праз

За соса:

1/2 ч.л. смлян черен пипер

1/4 ч зеленчуков бульон

2 ч бульон от целина

1 ч.л. мед

 

Сложете парчетата целина във вода, загрява се до кипене, след което оставете да къкри за 15 минути. Отцедете и заделете целината. В друга тенджера, сварете главите и нежни части на праза, докато 1/4 от водата се изпари. За соса, смесете пипера, бульона и меда, и ги добавете към прецедения бульон от целината. Оставете да заври и оставете да къкри за 25 минути. Сложете задушения праз в нова тенджера и се залива със соса. Сгорещете соса с праза и поднесете. 





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта