Миниатюрни шоколадови пайове с фъстъчено масло
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1 1/4 ч натрошени бисквити
5 с.л. масло, разтопено
1/2 ч + 2 с.л. заквасена сметана
2 1/2 ч пудра захар
2 с.л. сметана за разбиване
1/2 ч фъстъчено масло, плюс 2 с.л.
1/2 ч сметана за разбиване
115 г полусладък шоколад, натрошен
Смесете натрошените бисквити и маслото в купа. Натиснете сместа с троха на дъното и по стените на 24 мини чашки за мъфини. Поставете във фризера за 20 минути. Разбийте заквасената сметана, пудрата захар и 2 с.л. сметана за разбиване в купа. Добавете фъстъченото масло и разбийте до гладкост. Изсипете по 1 с.л. от сместа с фъстъчено масло във всяка чашка и замразете за 3 часа. Сложете 1/2 ч сметана да къкри в тенджера. Намалете огъня до слаб. Добавете шоколада и се разбърква, до гладкост. Охлажда се напълно, като се разбърква от време на време. Изсипете по 2 супени лъжици от шоколадовата смес върху всеки пай с фъстъчено масло. Оставете във фризера до втвърдяване. С помощта на малък остър нож, внимателно отлепете пайовете от съда. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 10 минути преди сервиране.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ