Регистрация

Мариновано свинско на грил тиган

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
25
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 кг свински пържоли - 4-6 броя

3 глави лук

6 скилидки чесън

100 мл червено вино

50 мл соев сос

2 с.л. горчица

сол, пипер и кимион

лют сос на вкус

малко олио за намазняване на тигана

 

Начин на приготвяне:

1. Свинските пържолки обтрийте много добре със сол, пипер и кимион.

2. Лука обелете и нарежете на едри шайби. Скилидките чесън обелете и леко пробийте в средата с върха на нож.

3. В купа или тенджера смесете виното със соевсия сос, горчицата и 1-2 с.л. лют сос. Добавете още кимион в сместа.

4. На дъното пуснете 2 скилидки чесън и наредете 1/3 от шайбите лук. Отгоре подредете пържоли. После пак лук и чесън и пак пържоли и завършвате с лук и чесън. Натиснете хубаво месото, за да се "гмурне" под маринатата. Покрийте съда със стреч фолио, за да не омирише хладилника и пъхнете месищата там за 3 часа или цял ден.

5. Сгорещете скара или грил тиган. Намазнете съвсем семпло и пуснете месото да се готви от едната страна на силен огън за 40 секунди. Обърнете от другата, намалете огъня и гответе още минута. Върнете от първата страна, като можете да завъртите под 45 градуса пържолата, така че да се получи украска от ромбове. Печете за 4-5 минути. Обърнете пак от втората страна и гответе още 3 минути или докато не прецените, че степента на изпичане ви допада.

6. След като сте готови с всички мръвки, изпечете скилидките чесън и шайбите лук - получава се уникална добавка към апетитното свинско.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта