Регистрация

Листна салата с царевица, мед и горчица

Автор:
Наталия
|
Дата:
29 Nov
|
Видяна:
6
Оцени рецептата

Обикновените продукти се превръщат в модерна салата - с малко въображение и добри идеи. Става много вкусно и елегантно. Ето как:

Необходими продукти:

30 г рукола

50 г бейби спанак

1/2 глава айсберг

1 консерва сладка царевица

50 г орехи, лешници или бадеми

За соса:

2 с.л. мед

1 с.л. соев сос

2 с.л. лимонов сок

1 ч.л. горчица

Начин на приготвяне:

Руколата и спанака изимийте и подсушете. Разполовете айсберга. Понежете се мие трудно, сложете половинката в купа с вода и оставете да покисне. След това оплакнете под течаша вода. Разделете листата и ги изтръскайте хубаво. Нарежете на лентички или накъсайте с ръце. Смесете с руколата и спанака и разпрделете в индивидуални порции. Отгоре поръсете отцедени зърна сладка царевица.

Ядките запечете на сух тиган при непрестанно бъркане на умерен огън докато усетите аромата им - няколко минути са достатъчни. После прехвърлете на дъска, изчакайте да се охладят и нарежете с остър нож на немалки парчета. Сипете меда и горчицата в купичка. Подгрейте на изключения котлон от печенето на ядките и бъркайте. Когато се смесят, добавете соевия сос, разбъркайте и махнете. Налейте лимоновия сок и разбъркайте отново.

Поръсете ядките върху зеленчуците непосредствено преди поднасяне и сервирайте със соса - всеки да си слага колкото му харесва.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта