Регистрация

Крилца с ориз на фурна

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
31
Оцени рецептата

Необходми продукти:

800 г пилешки крилца (горна и средна част, а най-добре - само горната)

1,5 ч.ч. ориз

1 малка консерва грах или царевица по желание

1 глава лук

1 морков

2,5 ч.ч. вода

1 с.л. вегетина или сол и пипер на вкус

80 мл олио (или 30 мл олио и 50 г масло)

 

Начин на приготвяне:

1. Крилцата почистете добре от остатъчни перца и обтрийте с малко сол и пипер.

2. Моркова рендосайте, а лука наситнете. Ориза изсипете в голяма цедка или гевгир със ситни дупки и измийте добре под течаща вода. След това сипете вода в купа и накиснете с все цедката. Нека постои така 5-10 минути, докато дойде редът му за готвене.

3. Сгорещете 30 мл олио в касерола и изсипете вътре лука. Гответе 1-2 минути докато стане прозрачен и добавете моркова. Гответе още 3-4 мнути на умерен огън, като разбърквате.

4. Добавете ориза и го запържете до прозрачност като разбърквате. Овкусете с вегетина или сол и пипер, като имате предвид, че носи повечко. Налейте водата и изчакайте да закъкри. Ако имате бульон от предишно готвене, можете да го използвате вместо вода. Става доста по-вкусно, но малцина разполагат с бульон на заготовка. Изчакайте течността да закъкри и махнете от огъня. Прибавете царевица или грах от консерва и долейте останалата мазнина - олио или масло, което да се разтопи от топлината на ястието. Разбъркайте.

5. Прехвърлете съдържанието на тигана в тава. Подредете крилцата (забравих да спомена, че ястието става и с бутчета) в ориза и пъхнете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40-45 минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта