Регистрация

Зимна салата с риба на скара

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
627
Оцени рецептата

2 малки лаврака – почистени и изкормени

Сол и черен пипер

1/4 чаена чаша зехтин

По 1/2 чаша от всяко: нарязани на жулиени моркови, пащърнак и целина

1/4 чаша орехи, препечени и едро нарязани

3 супени лъжици листа див керевиз - плюс допълнителни клончета за гарниране

2 супени лъжици оцет

1 ч.л. орехово олио

 

Запалете грила или загрейте предварително фурната. Направете процеп по дължината на лаврака от двете страни и овкусете със сол, черен пипер и 1 супена лъжица зехтин. В купа, смесете зеленчуците, орехите, листата керевиз, оцета и ореховото олио. Подправете на вкус. Печете рибата в продължение на 5 минути, като я побутнете няколко пъти върху грила, за да не залепва. Филетирайте готовата риба - месото трябва да се отделя лесно от костите. Сложете щедра порция салата в две чинии и поставете 2 филета върху всяка. Украсете с клончета див керевиз.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта