Регистрация

Зеленчукова темпура по японски

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
750
Оцени рецептата

За тестото:

1 яйце, разбито

1 ч студена вода

2 с.л. сухо бяло вино

1 ч брашно

За соса за потапяне:

1 с.л. рибен бульон

1 ч вода

2 с.л. мирин

2 с.л. саке

1/4 ч соев сос

Джинджифил на вкус

За зеленчуците: Моркови, лук, гъби, тиквички, чушки, грах в шушулка, тиква, патладжан и т.н.

 

За тестото: Разбийте яйцето и водата. Добавете брашното и разбийте бързо. Заделете. За соса за потапяне: Сварете рибния бульон и водата в продължение на 2 или 3 минути. Изключете котлона и добавете всички останали съставки. Подгответе зеленчуците, като ги нарежете на пръстени, ленти, кубчета и т.н. Зеленчуците просто се потапят в течното тесто. Оставете излишното да се оттече. Сгорещете олио в уока. Изпържете зеленчуците до готовност. Поднесете със соса.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта