Регистрация

Заек с пресни зелени подправки

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
1475
Оцени рецептата

1 заек - 1,3 - 1,5 кг

За маринатата:

1/3 ч бренди

1/4 ч червено сухо вино

2 с.л. зехтин

4 скилидки чесън, счукан

2 стръка прясна мащерка или

1/2 ч.л. мащерка, сушена

3 стръка прясна чубрица или

1/2 ч.л. сушена чубрица

2 стръка пресен розмарин или

1 ч.л. сушен розмарин

1 ч.л. пресен риган или

1/2 ч.л. сушен риган

5 дафинови листа, натрошени

3 с.л. плодове хвойна; сушени, натрошени

1/2 ч зехтин

Сол на вкус

Пипер на вкус

1 ч сухо бяло вино

2 ч пилешки бульон

8 скилидки чесън, обелен

1 с.л. зехтин

3/4 ч.л. корени от арарут или

3/4 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. студена вода

1 1/2 с.л. бренди

 

Бланширайте 680 г пресен спанак, стъблата отстранени, и заделената зелена част на 4 глави цвекло. Отцедете, изплакнете със студена вода и изстискайте цялата течност. Сложете зеленчуците в тиган над средно-висока температура и разбийте с 2 супени лъжици масло, докато се сгорещят. Овкусете със сол. За маринатата: Най-малко 2 дни преди сервиране, поставете заека в плитък стъклен съд и добавете съставките за маринатата. Обърнете парчетата заешко, така че да се покрият. Мариновайте, покрито, в хладилник, като обръщате от време на време.

Загрейте фурната до 160ºС.

Извадете месото от маринатата. В голям тиган загрейте около 1/4 чаша зехтин над средно-висока температура. Добавете половината парчета заешко и се поръсва със сол и черен пипер. Изпържете до златисто кафяво от двете страни, за около 5 минути. Прехвърлете в касерола с капак. Изхвърлете мазнината съда и добавете 1/2 чаша бяло вино, като остъргвате всички запечени парченца по дъното. Вари се в продължение на 2 минути и течностите от тигана се добавят в касеролата. Сложете пилешкия бульон да заври и изсипете в съда. Поставете касеролата, частично покрита, в долната третина на фурната. След 50 минути, проверете месото. Ако е омекнало, извадете. Прехвърлете в затоплени чинии и оставете на топло. Междувременно, бланширайте чесъна във вряща подсолена вода за 30 секунди; отцедете. Бланширайте отново за 30 секунди, отцедете. Поставете в малък тиган с 1 супена лъжица зехтин и леко задушете на висока температура в продължение на 1 минута. Поставете тигана във фурната, докато чесънът е златист, 25 до 30 минути. Нарежете всяка скилидка на 3 или 4 парчета; заделете. Когато заекът омекне, поставете тиган с течността от готвенето на силен огън и се вари, докато се редуцира наполовина, около 15 минути. Отстранете всички мазнини от повърхността. В малка купа, смесете арарута и водата; разбийте сместа с редуцираната течност от готвенето и оставете да заври отново. Добавете брендито, коригирайте подправките със сол и черен пипер. Прибавете заделения чесън и се изсипва върху заека.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous16-06-2025
analizador de vibraciones Sistemas de equilibrado: fundamental para el desempeño uniforme y efectivo de las maquinarias. En el mundo de la avances moderna, donde la eficiencia y la estabilidad del equipo son de máxima significancia, los sistemas de ajuste desempeñan un rol vital. Estos aparatos específicos están creados para calibrar y regular piezas dinámicas, ya sea en equipamiento manufacturera, vehículos de movilidad o incluso en electrodomésticos hogareños. Para los expertos en soporte de dispositivos y los técnicos, utilizar con equipos de balanceo es fundamental para garantizar el operación estable y seguro de cualquier aparato móvil. Gracias a estas alternativas innovadoras sofisticadas, es posible disminuir considerablemente las movimientos, el zumbido y la carga sobre los soportes, aumentando la duración de componentes caros. Igualmente importante es el papel que desempeñan los aparatos de equilibrado en la asistencia al usuario. El asistencia especializado y el mantenimiento permanente aplicando estos dispositivos habilitan brindar servicios de óptima nivel, elevando la agrado de los clientes. Para los dueños de proyectos, la aporte en equipos de calibración y sensores puede ser fundamental para incrementar la productividad y rendimiento de sus aparatos. Esto es especialmente relevante para los empresarios que gestionan pequeñas y modestas emprendimientos, donde cada elemento vale. Por otro lado, los equipos de calibración tienen una extensa uso en el sector de la protección y el supervisión de calidad. Permiten encontrar potenciales fallos, reduciendo arreglos caras y perjuicios a los dispositivos. Incluso, los indicadores recopilados de estos aparatos pueden utilizarse para mejorar sistemas y mejorar la reconocimiento en buscadores de investigación. Las campos de aplicación de los aparatos de ajuste comprenden variadas ramas, desde la producción de ciclos hasta el supervisión ecológico. No influye si se considera de extensas fabricaciones manufactureras o pequeños talleres domésticos, los equipos de balanceo son indispensables para promover un desempeño óptimo y sin interrupciones.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта