Регистрация

Експресни спагети с кренвирши

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
10
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1/2 пакет спагети, макарони или друг вид паста по избор

4 кренвирша

3 с.л. олио

2 с.л. зехтин

1 голяма глава лук

1 консерва домати

4 скилидки чесън

сол и пипер на вкус

листа пресен босилек по желание

кашкавал или друго жълто сирене за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. За 250 г паста кипнете 2,5 литра вода и разбъркайте с 1,5 с.л. сол. Чак щом водата заври пуснете пастата вътре и варете с 1 минута по-малко от написаното на опаковката.

2. Докато водата кипва и пастата се вари е важно да направите запръжката. За нея нарежете кренвиршите на полумесеци, пасирайте доматите с част от соса на консервата, намачкайте чесъна и наситнете лука.

3. В много голям тиган запържете лука и чесъна до прозрачност. Добавете кренвиршите и гответе още 3-4 минути на умерен огън докато се позбръчкат.

4. Залейте с доматения сос, добавете щипка захар и оставете да къкри докато леко се редуцира.

5. Готовата паста отцедете от водата на варенето през гевгир и вкарайте в тигана при запръжката. Добавете сол и пипер и нарязаните на ситно босилекови листа (ако слагате). Гответе при непрестанно разбъркване 2 минути. След това добавете рендосано жълто сирене, разбъркайте и прехвърлете в индивидуални чинии.

6. Отгоре покапете със зехтин, поръсете рендосано жълто сирене и листенца прясна подправка. Сервирайте все едно е италиански специалитет, а не студентски обяд, сготвен набързо.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта