Регистрация

Джинджифилови бисквитки

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
04 Dec
|
Видяна:
722
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 ч масло или маргарин

2/3 ч кафява захар

2/3 ч царевичен сироп

4 ч брашно

1 1/2 ч.л. канела, смляна

1 ч.л. джинджифил, смлян

3/4 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. смлян карамфил

1 яйце, разбито

1 1/2 ч.л. ванилия

 

Начин на приготвяне:

В тенджера, смесете маслото, кафявата захар и царевичния сироп. Гответе, като се разбърква на умерен огън, докато маслото се разтопи и захарта се разтвори. Изсипете в голяма купа и оставете да изстине за 5 минути. Междувременно, смесете брашното, канелата, джинджифила, содата и карамфила. Добавете яйцето и ванилията в сместа с масло и разбъркайте добре. Добавете брашнената смес и разбийте много добре. Разделете наполовина. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 2 часа или за през нощта. Изрежете бисквитки с желаната форма. Печете на 180 градуса във фурната за 8 - 10 минути или до златисто. Извадете и оставете да се охладят.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта