Регистрация

Глазирани свински пържоли

Автор:
dobrinska
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
1215
Оцени рецептата

За маринатата:

1/4 ч мед

1/4 ч бяло вино

3/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

2 с.л. соев сос

За пържолите:

680 г свински котлети

Зеленчуков готварски спрей

За соса за с мед и горчица:

1 1/2 ч пилешки бульон

1/2 ч дижонска горчица

1/2 ч мед

2 с.л. лук шалот, счукан

1 с.л. червен пипер

1 с.л. царевично нишесте

1/4 ч бяло вино

 

В плитка чиния или затваряща се найлонова торбичка, комбинирайте всички съставки за маринатата. Добавете пържолите и мариновайте за най-малко 1 час. Загрейте фурната до 180 градуса. Извадете пържолите от маринатата и я заделете. Напръскайте тиган със спрей за готвене и сложете на умерен огън. Добавете маринованите свински пържоли и запържете от всички страни. Сложете месото в тавичка за печене и полейте със заделената марината. Печете 25-35 минути или до пълна готовност на месото. Извадете от фурната и глазирайте всеки свински котлет с по 1/2 чаша от соса с мед и горчица. За да направите соса: В тенджера, смесете пилешкия бульон, дижонската горчица, меда, лука и червения пипер. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути. Разтворете царевичното нишесте в бялото вино в малка купа. Добавете сместа към соса, за да се сгъсти, след което оставете да къкри още 5 минути. 





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта