Бисквитки костенурка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч пресято брашно
1/4 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1/2 ч масло или маргарин
1/2 ч кафява захар
2 яйца
1/4 ч.л. ванилия
Орехови половини
За глазурата:
56 г неподсладен шоколад
1/4 ч мляко
1 с.л. масло или маргарин
1 ч пресята пудра захар
Пресейте отново брашното със содата за хляб и солта. Разбийте на крем 1/2 чаша масло и кафявата захар. Добавя се 1 цяло яйце и 1 жълтък и се разбива добре. Прибавете ванилията. Добавете сухите съставки и разбъркайте добре. Подредете ореховите половини от по 3 или 5 в намазана тавичка, така че да приличат на главата и краката на костенурка. Оваляйте закръглени лъжици от тестото на топки. Потопете дъното на всяка топка в останалия неразбит яйчен белтък и натиснете леко върху ядките, така че краищата им да се подават отдолу. Печете на 180С от 10 до 13 минути. Охладете. Междувременно, за да се направи глазурата, комбинирайте шоколада, млякото и 1 супена лъжица масло на водна баня. Гответе върху тенджера с вряща вода, като се разбърква, до гладкост. Сваля се от огъня и се смесва с пудрата захар до гладкост и до лъскава смес, като добавяте още захар, ако е необходимо. Глазирайте бисквитките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ