Регистрация

Бамя в доматен сос

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
735
Оцени рецептата

225 г бамя

2 кг домати, обелени и нарязани

2 с.л. магданоз, нарязан фино

1 1/2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. чесън, нарязан

Сол

3 с.л. олио

 

Измийте и подрежете бамята. Нанижете на канап. На силен огън, задушете доматите с магданоза, червения пипер, чесъна, солта и маслото. След 10 минути, намалете огъня до умерен, добавете нанизаната на канап бамя и я поширайте в соса. От време на време я изваждайте, за да разбъркате соса. След като омекне, извадете от соса и дръжте на топло. Гответе доматите, докато водата се изпари и останат на мазнина. Внимателно извадете канапа от бамята и я сложете в чиния за сервиране. Изсипете соса отгоре и поднесете. Сервирайте топло или хладко.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта