Регистрация

Аспержова салата с винегрет

Автор:
Надежда
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
672
Оцени рецептата

1/4 ч.л. сушен червен пипер на люспи

1/2 глава червена маруля

1 ч.л. безсолно масло

1 с.л.диагонално нарязан зелен лук

1/4 ч оцет от оризово вино

2 с.л.соев сос

1/4 ч сурови слънчогледови семки

450 г тънки аспержи, почистени

1/2 ч.л. захар

едра сол

3 с.л. царевично олио

4 ч.л. масло от сусамово семе

 

Нарежете аспержите по дължина диагонално на парчета от по 5 см. Бланширайте в голяма тенджера с вряща вода за около 4 минути, докато станат хрупкави. Отцедете и изплакнете под течаща студена вода, след това подсушете внимателно с хартиени кърпи. Разбийте оцета, соевия сос, захарта, червения пипер, царевичното масло, сусамовото масло и сол на вкус. Разбъркайте с аспержите. Охладете покрито в хладилника в продължение на няколко часа или за през нощта, ако желаете. Разтопете маслото в малък тиган и запържете леко като разбърквате слънчогледовите семки до златисто кафяво. Извадете и заделете. Когато сте готови да сервирате, разбъркайте отново аспержите и винегрета, подредете върху листа маруля в отделните чинии за салата и отгоре поръсете с препечените слънчогледови семена и нарязан зелен лук.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта