Регистрация

Кейти Пери и Кели Осбърн отслабват с гъби

16 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 3984
Кейти Пери и Кели Осбърн отслабват с гъби

Нова гъбена диета сваля обиколките на талията и ханша, но не топи бюста.

Сензационен хранителен режим наречен M Plan създадоха американски диетолози и откритието им веднага влезе в сила, като вече се появяват и първите позитивни отзиви. Това е вид двуседмична диета на гъбена основа, която цели да създаде усещане за ситост чрез поглъщането на малко калории и хранене, ниско на мазнинни показатели, разясняват учените в интервю пред в. „Дейли мейл“.

Режимът е изключително лесен за запомняне и спазване – просто трябва да замените закуската или обяда изцяло с гъби, като все пак не прекалявате с количеството. Мицеловите творения са нискокалорични – в зависимост от вида им в 100 г от тях се съдържат между 20 и 30 Ккал. Освен това са трудно разградими – за усвояването им от организма са нужни до 6 часа, през които стомахът се намира в непрекъснат процес на дейност и изпраща до мозъка сигнали за ситост. За сравнение разграждането на един плод, изяден на гладно трае между 30 и 40 мин., а на зеленчуците е дори по-бързо. Ниският гликемичен индекс на гъбите е причина за постоянното отделяне на енергия докато се усвояват, така че при тази диета, за разлика от много други, не рискувате да усещате безсилие, отпадналост и липса на енергия и тонус.

Диетолозите, работили над режима, препоръчват гъбите да се ядат в сурово състояние, защото термичната обработка убива голяма част от полезните им вещества. Те са богати на фибри, които подпомагат регулирането на метаболизма и отделителните процеси в тялото. В тях има големи количества желязо, цинк и витамин В – елементи, които се грижат за красивия външен вид. Помнете обаче, че гъбите трябва да бъдат добре измити и по възможност обелени, особено ако ще се консумират в суров вариант, защото често тези продукти се обработват с химикали против вредители и торове за постигане на по-големи размери за по-кратко време.

Хранителният режим вече получи и звездната си реклама в лицето на скандалната рокаджийска щерка Кели Осбърн и колежката й – нашумялата дива Кейти Пери. Дамите споделят пред изданието, че диетата въобще не е мъчителна, даже напротив – сравнена с други режими е лесна и приятна, а резултатите са смъкнати сантиметри от обиколката на талията, ханша и бедрата, без това да се отрази като допълнителна празнота в чашката на сутиена.

 

Ето и няколко гъбени рецепти, ако не искате да ги хапвате в суров вариант:

Пълнени гъби с яйце и сирене

Пълнени с пица гъби

Задушени печурки с масло и сирене

Френска гъбена салата с лук

Хапки от гъби с наденица

Печени гъби със сол и домати

Запечени гъби с чесън

Бързи гъби с чесън

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Как се храни Мила Кунис извън кадър

Мила Кунис разкрива хранителните си навици пред Harper’s Bazaar.   виж още »

Салата Коб – тайната на красотата на Дженифър Анистън

Диета със салата от остатъци поддържа перфектната фигура на Дженифър Анистън.   виж още »

Гъби борят лошия холестерол и чистят кръвта

Само 100 г гъби на ден гарантирано намаляват холестерола с 12% за седмица.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта