Регистрация

Салата Коб – тайната на красотата на Дженифър Анистън

16 Mar 2022   /   nina123   /   Видяна: 1258
Салата Коб – тайната на красотата на Дженифър Анистън

Диета със салата от остатъци поддържа перфектната фигура на Дженифър Анистън.

 

Красота и сексапил на 53-годишна възраст – малцина могат да се похвалят с талант да преминават през годините без да остават следи по външността им. Определено една от най-ярките звездни представителки с тази дарба е пленителната Дженифър Анистън, която вече 28 години радва почитателите си с безупречен външен вид и широка усмивка. По повод интервю в американски таблоид, актрисата от „Приятели“ реши да сподели в инстаграм своята тайна за стройна фигура, позитивизъм и всеизвираща енергия.

Салата Коб е идеалната диета и начин на живот. Анистън призна, че от близо 30 години всеки ден хапва на обяд или вечеря салата Коб. С питателното предястие тя успешно заменя основно хранене като дава на тялото си букет от витамини и минерали, които засищат стабилно и радват сетивата с приятен вкус. За да постига разнообразие през всички тези години актрисата разделя салатата си на два варианта продукти – задължителни и по избор. Съчетава в една чиния зеленчуци с месо, сирене, ядки, яйца, варива, семена и полезни мазнини, а ефективността на комбинацията е на лице.

Как е създадена салата Коб? Преди да разкажем за комбинациите на Дженифър Анистън, се обръщаме към появата на салатата на бял свят. Днес в кулинарията Коб се нарича „салата от остатъци“, защото в нея може да влезе почти всичко, което е останало в хладилника. Ястието е създадено през 1937-а година от ресторантьор, като легендите са две. Според едната Робърт Хауърд Коб огладнял след тежък работен ден и решил да сглоби храна с остатъците от готвенето. Той си сложил в чиния варено яйце, авокадо, домат, парчета от печено пилешко, малко червен лук, парче бекон и синьо сирене. Покапал със зехтин и си хапнал. Другата история разказва, че след затваряне на ресторанта, се появили прегладнели клиенти и се помолили да им сервира някаква храна. Коб събрал изброените продукти и ги поднесъл с извинения. На другия ден обаче странниците се завърнали, за да помолят за още порции от вкусотията. Така салата Коб станала емблематична за предястията, сервирани по заведенията.

Задължителни компоненти в салата Коб на Дженифър Анистън. Днес всеки ресторант, предлагащ Коб, има свой вариант за направа. В чинията си обаче Рейчъл от „Приятели“ държи задължително да има домати, лук, листен зеленчук, краставица, ядка, яйце, сирене, месо и мазнина. Всеки ден обаче тя хапва различна салата, защото внимателно подбира месата, сирената, мазнините и вида на листните зеленчуци. Яйцата пък могат да присъстват в чинията в сварен вариант или сурово разбити на сос с мазнината и добавка от горчица.

Какво може да се добави в салата Коб? Актрисата признава, че често посяга и към варива за добавките – боб, нахут, грах. Те са богати на фибри и засищат силно. Предпочита салатата си с бяло сирене, но разнообразява със синьо, италиански сирена или типичните американски кашкавали. За протеин най-често избира печено пилешко месо, но понякога го заменя с риба или варено телешко. В дните, когато кантарът е благосклонен, си позволява и добавка от печен бекон. Най-добрата мазнина е прясното авокадо, но и майонезеният сос е решение, стига да е приготвен със зехтин. Друг вид полезна мазнина са ядките, като е добре да бъдат сурови. Поръската от семена пък се грижи за здравето на сърцето и ума. Малко сол и няколко капки зехтин са достатъчни да завършат вкуса на ястието и да обединят компонентите в апетитна цялост.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Как французите запазват стройната си фигура

Защо французите не дебелеят въпреки хранителните си навици? виж още »

Холи Бери отслабва с мазни меса

Тристепенната диета на Холи Бери смъква килограми и убива целулита. виж още »

Кейти Пери и Кели Осбърн отслабват с гъби

Нова гъбена диета сваля обиколките на талията и ханша, но не топи бюста. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта