Хапки от гъби с наденица
Средно | Порции 6-8
| Видяна: 4269
Пълнени гъби с месо и сирене.
Необходими продукти:
- 48 големи пресни гъби
- 2 яйца, леко разбити
- 450 г свински наденички, натрошени
- 1 ч.ч настъргано сирене
- 1/4 ч.ч майонеза
- 3 с.л. масло (или маргарин), разтопено
- 2 с.л. фино нарязан лук
- 2 ч.л. пикантна кафява горчица или горчица от хрян
- 1 ч.л. чесън сол
- 1 ч.л. суха подправка Кейджън (или подправка за гъби по ваш избор)
- 1 ч.л. Сос Уорчестършир
Начин на приготвяне:
1. Извадете стеблата на гъбите (отстранете ги или заделете за друго блюдо). Заделете капачетата.
2. В голяма купа смесете останалите необходими продукти и напълнете гъбите със сместа.
3. Сложете в намаслена тавичка за печене.
4. Изпечете непокрити във фурната на 180ºС за 16–20 мин. или докато се стоплят много добре.
5. Поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ