Регистрация

Ямайски ориз с грах

Автор:
dobrinska
|
Дата:
04 Jul
|
Видяна:
860
Оцени рецептата

За кокосовото мляко:

1 малък кокосов орех

4 ч вода

За ориза и граха:

1 консерва червен боб

1 средно голяма глава лук

1 връзки зелен лук

1 ч.л. сушени листа мащерка

1 ч.л. смлян бахар

2 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. сол

900 г ориз

Вода

 

Извадете кокоса от черупката и разбийте в блендер или го настържете във водата, след това прецедете през двоен тензух. Използвайте само течността; изхвърлете настърганото. Сварете боба в кокосовото мляко в продължение на един час (на слаб огън). Накълцайте лука и зеления лук и ги добавете, заедно с мащерката, бахара, чесъна, 1 чаена лъжичка сол и 900 г ориз. Добавете вода, така че да се покрие + 3 см над сместа с ориз и боб. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, покрито, за 40 минути или до готовност на ориза.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта