Регистрация

Яйчен сладкиш

Автор:
benito
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
385
Оцени рецептата

2 ч масло или маргарин, меко

3 1/2 ч захар

10 големи яйца или 12 малки

4 ч брашно, пресято

 

Загрейте фурната до 160ºС. Намаслете и набрашнете тавичка за печене. Разбийте на крем маслото и захарта в голяма купа до побеляване. Добавят се яйцата едно по едно, като се разбива след всяко. Постепенно добавете брашното и разбийте, докато се смеси хубаво. Насипете сместа в подготвената тава. Печете за 1 час и 40 минути или докато клечка за зъби, пъхната на няколко сантиметра от ръба излиза чиста. Охлажда се в тавата за 10 минути, след което се оставя върху решетка и се охлажда напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта