Регистрация

Ягодов пай с фъдж сос

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
438
Оцени рецептата

450 г шоколадови вафли

10 с.л. несолено масло, разтопено

1 л замразен ванилов йогурт

1 л ягодов сладолед, разтопен

Бита сметана (по желание)

За соса:

1 ч захар

1/2 ч какао на прах

1/2 ч мляко

4 ч светъл царевичен сироп

4 с.л. (1/2 бучка) масло

2 ч.л. ванилов екстракт

 

В кухненски робот, натрошете вафлите на фини трохи. Добавете разтопеното масло. Притиснете сместа в кръгла тава, с разглабящо се дъно, като заделите 1-1/2 чаша от сместа. Пече се в предварително загрята на 160С фурна за 10-12 минути. Извадете и оставете да се охлади. Когато блатът се охлади, напълнете със замразеното кисело мляко. Поръсете с половината от заделената смес. Поръсете с половината сос отгоре, след това се поставя във фризера, така че киселото мляко да се стегне. След 5 минути, направете втори слой с малиновия сладолед. Поръсете останалата смес с трохи отгоре. Сложете веднага във фризера. Сервирайте с останалия сос и сметана, ако желаете. За да направите соса: В тенджера, комбинирайте захарта, какаото на прах, млякото, царевичния сироп и маслото. Оставете да заври и оставете да къкри за 2-3 минути. Отстранете от огъня. Добавете ванилията.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта