Регистрация

Ябълково-ментов пай

Автор:
Savatova
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
496
Оцени рецептата

1 с.л. масло, меко

1 ч захар

1 ч брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1 яйце

1 с.л. сушени листа мента

1 с.л. канела

4 ябълки, белени, с почистена сърцевина и нарязани на четвъртинки

1 ч сметана, бита

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете дъното и стените на тавичка с масло. Заделете. Смесете захарта, брашното и бакпулвера и ги пресейте заедно в купа. Направете кладенче в центъра и сложете яйцето. Смесете яйцето, докато се абсорбира в брашното. В купа, смесете ментата и канелата. Добавете ябълките и разбъркайте, докато ябълките се покрият. Подредете парчетата в тавичка и поръсете с брашнената смес върху тях, като я разпределите хубаво и леко притиснете върху ябълките, така че да ги покрие напълно. Пече се в центъра на фурната за 45 минути или докато се получи коричка отгоре. Сервира се на стайна температура, гарнирано с бита сметана.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта