Ябълково-ментов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. масло, меко
1 ч захар
1 ч брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 яйце
1 с.л. сушени листа мента
1 с.л. канела
4 ябълки, белени, с почистена сърцевина и нарязани на четвъртинки
1 ч сметана, бита
Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете дъното и стените на тавичка с масло. Заделете. Смесете захарта, брашното и бакпулвера и ги пресейте заедно в купа. Направете кладенче в центъра и сложете яйцето. Смесете яйцето, докато се абсорбира в брашното. В купа, смесете ментата и канелата. Добавете ябълките и разбъркайте, докато ябълките се покрият. Подредете парчетата в тавичка и поръсете с брашнената смес върху тях, като я разпределите хубаво и леко притиснете върху ябълките, така че да ги покрие напълно. Пече се в центъра на фурната за 45 минути или докато се получи коричка отгоре. Сервира се на стайна температура, гарнирано с бита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ