Регистрация

Ябълков пай с хрупкава коричка

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
07 Aug
|
Видяна:
662
Оцени рецептата

За пълнежа:

5 средно големи ябълки

1 1/2 ч захар

1 с.л. брашно

1 ч.л. канела

1/2 ч вода

За блата:

2 1/2 ч брашно

1/2 ч.л. сол

2/3 ч мазнина

1/2 ч ледена вода

3/4 ч захар

1 ч.л. канела

1/2 ч масло или маргарин

 

Нарежете ябълките на тънки филийки и подредете в продълговата тавичка. Смесете захарта, брашното и канелата, поръсете върху ябълките. Изсипете водата върху сместа. За блата: Смесете брашното и солта; нарежете мазнината. Добавете достатъчно вода, така че да се получи тесто. Разточете между парчета восъчна хартия. Сложете върху ябълките. Поръсете със захарта и канелата (смесени заедно). Покрийте с бучици масло. Печете на 200С, докато кората се зачерви и ябълките омекнат.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта