Регистрация

Ябълков пай

Автор:
трайкова
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
389
Оцени рецептата

1 голям жълтък, леко разбит

1/4 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка канела, смляна

1/4 чаена лъжичка индийско орехче, смляно

1 готов блат за пай

5 1/2 чаша нарязани, белени ябълки

3/4 чаша брашно

1/4 чаша захар

1 супена лъжица лимонов сок

1/4 чаша кафява захар

1/2 чаена чаша захар

1/3 чаша масло, на стайна температура

1/4 чаша кафява захар

3 с.л. брашно

 

Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете дъното и стените на блата за пай, равномерно, с яйчен жълтък, печете до светло кафяво, около 5 минути. Извадете от фурната. Комбинирайте нарязаните ябълки, лимоновия сок, 1/2 чаша захар, 1/4 чаша кафява захар, 3 супени лъжици брашно, солта, канелата и индийското орехче. Разбъркайте добре и изсипете в блата. Смесете останалото брашно, захар, кафява захар и масло с вилица на ронлива смес. Поръсете топинга равномерно, върху ябълките. Пече се в тава, за около 50 минути. Охладете върху решетка. Сервира се при стайна температура.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта