Ябълков пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голям жълтък, леко разбит
1/4 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка канела, смляна
1/4 чаена лъжичка индийско орехче, смляно
1 готов блат за пай
5 1/2 чаша нарязани, белени ябълки
3/4 чаша брашно
1/4 чаша захар
1 супена лъжица лимонов сок
1/4 чаша кафява захар
1/2 чаена чаша захар
1/3 чаша масло, на стайна температура
1/4 чаша кафява захар
3 с.л. брашно
Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете дъното и стените на блата за пай, равномерно, с яйчен жълтък, печете до светло кафяво, около 5 минути. Извадете от фурната. Комбинирайте нарязаните ябълки, лимоновия сок, 1/2 чаша захар, 1/4 чаша кафява захар, 3 супени лъжици брашно, солта, канелата и индийското орехче. Разбъркайте добре и изсипете в блата. Смесете останалото брашно, захар, кафява захар и масло с вилица на ронлива смес. Поръсете топинга равномерно, върху ябълките. Пече се в тава, за около 50 минути. Охладете върху решетка. Сервира се при стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ