Регистрация

Ябълков кейк с шоколад

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
10 Sep
|
Видяна:
861
Оцени рецептата

1 ч захар

1/2 ч кафява захар

2 яйца

1/4 ч.л. канела

1/8 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

2 1/2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 ч мляко

2 ч ябълки, обелени, нарязани

За глазурата:

1/2 ч кафява захар

1/2 ч орехи, нарязани

1/2 ч шоколадов чипс

 

За тортата, разбийте на крем захарта и маслото. Добавете яйцата и разбийте добре. Пресейте заедно канелата, солта, бакпулвера, брашното и содата за хляб. Добавете пресетите сухи съставки, като редувате с млякото. Прибавете ябълките. Изсипете в намаслена правоъгълна тавичка. За глазурата: смесете кафявата захар, ядките и чипса, поръсете върху тортата. Пече се на 180 градуса в продължение на 45 - 50 минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта