Ябълков кейк с шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч захар
1/2 ч кафява захар
2 яйца
1/4 ч.л. канела
1/8 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
2 1/2 ч брашно
1 ч.л. сода за хляб
1 ч мляко
2 ч ябълки, обелени, нарязани
За глазурата:
1/2 ч кафява захар
1/2 ч орехи, нарязани
1/2 ч шоколадов чипс
За тортата, разбийте на крем захарта и маслото. Добавете яйцата и разбийте добре. Пресейте заедно канелата, солта, бакпулвера, брашното и содата за хляб. Добавете пресетите сухи съставки, като редувате с млякото. Прибавете ябълките. Изсипете в намаслена правоъгълна тавичка. За глазурата: смесете кафявата захар, ядките и чипса, поръсете върху тортата. Пече се на 180 градуса в продължение на 45 - 50 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ