Регистрация

Ябълков кейк в буркан

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
595
Оцени рецептата

2/3 ч мазнина

2 2/3 ч захар

4 яйца

2 ч ябълково пюре

2/3 ч вода

3 1/3 ч брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

2 ч.л. сода за хляб

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. канела

2 ч.л. смлян карамфил

2/3 ч орехи, нарязани (по желание)

 

Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете вътрешността на стерилизирани буркани с мазнина за сладкиши. Заделете. Пресейте заедно брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата и карамфила; заделете. Разбийте на крем мазнината и захарта. Добавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате до пухкавост. Добавете ябълковото пюре и водата. Разбъркайте сухите съставки в сместа с ябълково пюре. Прибавете ядките. Заделете. Напълнете бурканите наполовина. Поставете в плитка тава. Пече се 35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта