Шунка с броколи и гъби за паста или ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1/2 глава броколи
400 г пресни печурки
400 г шунка или бекон
30 г масло
3 с.л. олио
5 скилидки чесън
малко пресен джинджифил
4 с.л. соев сос
350 мл пилешки бульон (може гъбен, телешки или зеленчуков)
2 с.л. брашно
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Броколите накъсайте на съцветия и измийте. Шунката или бекона нарежете на парчета (хапчици), а гъбите почистете, измийте и нарежете на тънки полумесеци. Джинджифила рендосайте, а чесъна - наситнете. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган, добавете маслото, гъбите и броколите и гответе докато влагата им се изпари и се позапържат. Извадете в чиния. В останалата мазнинка в тигана запечатайте избрания от вас колбас и го извадете при гъбената част от ястието.
В същия тиган, без да го чистите, добавете останалите 2 с.л. олио и в него запържете кратичко чесъна и джинджифила. Добавете соевия сос и половината бульон. В другата половина разтворете брашното и налейте през цедка. Гответе докато сосът започне да се сгъстява. После върнете гъбите с броколите и месото и гответе заедно няколко минути на умерен огън. Опитайте ястието и при нужда добавете още соев сос, черен пипер или масло. Можете да опикантите с лют пипер.
Получената яхния сервирайте върху сварена паста, бял ориз или канапе от картофено пюре. Много е апетитно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ