Регистрация

Шунка с броколи и гъби за паста или ориз

Автор:
dobrinska
|
Дата:
23 Oct
|
Видяна:
771
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1/2 глава броколи

400 г пресни печурки

400 г шунка или бекон

30 г масло

3 с.л. олио

5 скилидки чесън

малко пресен джинджифил

4 с.л. соев сос

350 мл пилешки бульон (може гъбен, телешки или зеленчуков)

2 с.л. брашно

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Броколите накъсайте на съцветия и измийте. Шунката или бекона нарежете на парчета (хапчици), а гъбите почистете, измийте и нарежете на тънки полумесеци. Джинджифила рендосайте, а чесъна - наситнете. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган, добавете маслото, гъбите и броколите и гответе докато влагата им се изпари и се позапържат. Извадете в чиния. В останалата мазнинка в тигана запечатайте избрания от вас колбас и го извадете при гъбената част от ястието.

В същия тиган, без да го чистите, добавете останалите 2 с.л. олио и в него запържете кратичко чесъна и джинджифила. Добавете соевия сос и половината бульон. В другата половина разтворете брашното и налейте през цедка. Гответе докато сосът започне да се сгъстява. После върнете гъбите с броколите и месото и гответе заедно няколко минути на умерен огън. Опитайте ястието и при нужда добавете още соев сос, черен пипер или масло. Можете да опикантите с лют пипер.

Получената яхния сервирайте върху сварена паста, бял ориз или канапе от картофено пюре. Много е апетитно.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта