Регистрация

Сос от нахут и тахан

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
1815
Оцени рецептата

226 г нахут, накиснат

2 лимона, само сокът

2 скилидки счукан чесън

5 с.л. зехтин

2 с.л. тахан

Сол и пипер

Вода

червен пипер

магданоз

 

Отцедете нахута, покрийте с вода в тенджера и гответе в продължение на 60 минути. Отцедете и охладете. Сложете го в блендера, заедно с лимоновия сок, чесъна, маслото, тахана, сол и черен пипер на вкус. Пасирайте до гладкост, като добавяте още вода, ако е необходимо. Трябва да се получи гъста паста. Проверете подправките. Гарнира се с червен пипер и магданоз. Сервирайте с питка или хляб.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта