Регистрация

Шоколадово руло

Автор:
roni
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
582
Оцени рецептата

6 белтъка, със стайна температура

6 жълтъка

3/4 ч захар

1/3 ч какао

2 ч.л. ванилия

1 щипка сол

За пълнежа:

1 1/2 ч сметана

1/2 ч пудра захар

1/4 ч какао

2 ч.л. разтворимо кафе

1 ч.л. ванилия

 

Намажете дъното на плитка тавичка за руло и застелете с восъчна хартия, намажете леко. Загрейте фурната до 190С. В голяма купа на електрически миксер, разбийте с висока скорост белтъка до образуването на меки върхове. Добавя се 1/4 чаша захар, по 2 с.л. в даден момент и се разбиват на сняг. Със същите бъркалки разбийте жълтъците с висока скорост, като се добави останалата 1/2 ч от захарта, по 2 с.л. в даден момент, докато сместа е много гъста, за 4 минути. На ниска скорост разбийте с какаото, ванилията и солта само до гладкост. Внимателно смесете жълтъците с белтъците само до обединяване. Разпределете равномерно сместа в тавата и печете 15 мин. Пресейте пудра захар върху чиста правоъгълна кърпа. Обърнете блата отгоре и обелете хартията. Навийте на руло, заедно с кърпата, откъм късия край. Охлажда се напълно върху решетка, със затворената страна надолу, за най-малко 30 минути. За да направите пълнежа: Комбинирайте съставките за пълнежа в средно голяма купа. Разбийте с миксер до сгъстяване и оставете в хладилника. Развийте рулото и намажете с пълнежа; навийте на руло без кърпата и оставете в хладилника за 1 час преди сервиране. При поднасяне, поръсете с пудра захар.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта