Регистрация

Шоколадов сладолед с ядки

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
785
Оцени рецептата

1/4 ч бял шоколад; едро нарязан

1/4 ч полу-сладък шоколад, натрошен

1/4 ч орехи, нарязани

1/4 ч други ядки по избор; едро нарязани

1/4 ч покрити с шоколад бадеми, срязани на половинки

115 г неподсладен шоколад

1 ч мляко

2 големи яйца

1 ч захар

1 ч сметана

1 ч.л. ванилов екстракт

1 щипка сол

 

Смесете едро нарязания или натрошен шоколад, орехите, ядките и бадемите в купа, покрийте и се съхранява в хладилник. Разтопете неподсладения шоколад на водна баня. Добавете млякото, малко по малко, и сгорещете, като се разбърква непрекъснато, докато сместа е гладка. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Разбийте яйцата в купа до побеляване - 1-2 минути. Добавете останалата захар, малко по малко, след това продължете да разбивате, докато напълно се смесят, за още 1 минута. Добавете сметаната, ванилията и солта и разбийте до смесване. Изсипете сместа с шоколад в сместа със сметана и разбъркайте. Покрийте и се съхранява в хладилник, докато се охлади, около 1-3 часа, в зависимост от вашия хладилник. Сместа се прехвърля в машина за сладолед и се замразява според инструкциите на производителя. След втвърдява на сладоледа (около 2 минути, преди да е готов), добавете шоколада и ядките, след което продължете да замразявате до готовност. 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта