Регистрация

Шоколадов сладкиш с кондензирано мляко

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
2959
Оцени рецептата

1 3/4 ч брашно

1 ч захар

1/4 ч какао

1/2 ч масло или маргарин, студено

1 яйце, разбито

1 консерва кондензирано мляко, 400 г

2 ч полусладък шоколад, натрошен

1 ч нарязани ядки

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Смесете брашното, захарта и какаото; нарежете маргарина в сместа до получаването на ронливо тесто. Добавете яйцето и се разбърква, докато се смеси. Заделете 1 1/2 ч от сместа. Притиснете останалата равномерно по дъното на намаслена правоъгълна тавичка. Пече се 10 минути. В тенджера, смесете сгъстеното мляко и 1 чаша парченца шоколад. Сложете на слаб огън и гответе, като разбърквате докато се разтопи и сместа е гладка. Разстелете равномерно върху блата. Добавете ядките и останалата 1 чаша шоколад към заделената смес ронливо тесто; поръсете равномерно отгоре. Пече се около 25-30 минути или докато стегне в средата. Охлажда се. Нарежете на правоъгълници. 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта