Регистрация

Шоколадов пай с орехи

Автор:
ivanova
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
480
Оцени рецептата

За тестото:

1 3/4 ч брашно (разделени)

1/3 ч безсолно масло - нарязано на парчета

1 с.л. захар

1 щипка сол

Ледена вода

За плънката:

1/2 ч неосолено масло

1/2 ч захар

340 г полу-сладък шоколад, натрошен (разделени)

55 г неподсладен шоколад, натрошен

1 1/2 ч тъмен царевичен сироп

1 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. сол

8 яйца

3 ч препечени орехови половини

 

За тестото: Смесете 1 1/4 чаши брашно, маслото, захарта и солта в голяма купа с електрически миксер. Разбийте на ниска скорост в продължение на 5 минути, докато сместа е ронлива. Добавя се ледената вода, лъжица по лъжица, докато миксерът работи на ниска скорост, докато се оформи тесто. Извадете тестото от купата и го сложете върху леко покрита с брашно дъска. Замесете топка гладко тесто. Разточете на кръг. Покрива се с найлон и се охлажда няколко часа. Когато се охлади, разточете на кръг с около 0,5 см дебелина. Прехвърлете във формичка за торта с отделящо се дъно. Притиснете по дъното и стените на съда. Отрежете излишното тесто, като оставите 2,5 см да се подават над ръба. Навийте навътре. Покрийте леко и охладете 30 мин. Загрейте фурната до 160 градуса. За пълнежа: Сгорещете маслото и захарта в тенджера на средно висока температура, като се разбърква непрекъснато. Оставете да заври. Гответе няколко минути. Отстранете от огъня. Изсипете в купата и добавете половината шоколад и всичкия неподсладен шоколад. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи. Добавете тъмния царевичен сироп, ванилията и солта. Разбийте яйцата, едно по едно с електрически миксер на средно висока скорост. Разбива се, докато сместа стане гладка. Сложете тестото в тавичка за печене. Равномерно поръсете ореховите половини върху тестото. Поръсете останалия шоколад върху орехите. Изсипете бавно течното тесто отгоре. Пече се в продължение на 1 час. Намалете фурната на 150С. Печете още 40 минути. Извадете от съда и се оставя да се охлади до стайна температура. Охладете 1 час преди рязане.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта