Шоколадов пай с орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 3/4 ч брашно (разделени)
1/3 ч безсолно масло - нарязано на парчета
1 с.л. захар
1 щипка сол
Ледена вода
За плънката:
1/2 ч неосолено масло
1/2 ч захар
340 г полу-сладък шоколад, натрошен (разделени)
55 г неподсладен шоколад, натрошен
1 1/2 ч тъмен царевичен сироп
1 ч.л. ванилов екстракт
1/4 ч.л. сол
8 яйца
3 ч препечени орехови половини
За тестото: Смесете 1 1/4 чаши брашно, маслото, захарта и солта в голяма купа с електрически миксер. Разбийте на ниска скорост в продължение на 5 минути, докато сместа е ронлива. Добавя се ледената вода, лъжица по лъжица, докато миксерът работи на ниска скорост, докато се оформи тесто. Извадете тестото от купата и го сложете върху леко покрита с брашно дъска. Замесете топка гладко тесто. Разточете на кръг. Покрива се с найлон и се охлажда няколко часа. Когато се охлади, разточете на кръг с около 0,5 см дебелина. Прехвърлете във формичка за торта с отделящо се дъно. Притиснете по дъното и стените на съда. Отрежете излишното тесто, като оставите 2,5 см да се подават над ръба. Навийте навътре. Покрийте леко и охладете 30 мин. Загрейте фурната до 160 градуса. За пълнежа: Сгорещете маслото и захарта в тенджера на средно висока температура, като се разбърква непрекъснато. Оставете да заври. Гответе няколко минути. Отстранете от огъня. Изсипете в купата и добавете половината шоколад и всичкия неподсладен шоколад. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи. Добавете тъмния царевичен сироп, ванилията и солта. Разбийте яйцата, едно по едно с електрически миксер на средно висока скорост. Разбива се, докато сместа стане гладка. Сложете тестото в тавичка за печене. Равномерно поръсете ореховите половини върху тестото. Поръсете останалия шоколад върху орехите. Изсипете бавно течното тесто отгоре. Пече се в продължение на 1 час. Намалете фурната на 150С. Печете още 40 минути. Извадете от съда и се оставя да се охлади до стайна температура. Охладете 1 час преди рязане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ