Регистрация

Чили сос

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
21 Jun
|
Видяна:
662
Оцени рецептата

2 пресни умерено люти чили шушлета

2 пресни люти чили шушлета

2 червени чушки

2 с.л. олио

2 средно големи глави лук, нарязан на кубчета

4 малки чушки Халапеньо, без семена, фино нарязани

3 с.л. чесън, счукан

10 домата, без семената и нарязани на кубчета

2 сушени чили чушки

2 ч.л. кимион на прах

1 ч.л. смляна канела

Сол на вкус

 

Загрейте фурната до 160ºС.

Загрейте олиото в тиган на умерен огън, добавете лука и лютите чушки и гответе, непокрито, докато лукът е полупрозрачен, около 5 минути. Добавете чесъна, доматите, печените чушки, сушените люти чушки, кимиона, канелата и солта. Покрийте и поставете във фурната на 160С за 30 минути. Извадете от фурната и прехвърлете в купа. Разделя се на порции и се оставя във фризера за период до 6 месеца.





Виж още от категория "Сосове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта