Регистрация

Чили с какао и три вида боб

Автор:
alexander
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
495
Оцени рецептата

2 ч едро нарязан лук

2 скилидки чесън, счукан

2 с.л. олио

1 консерва червен боб, измит и изплакнат, 425 г

1 консерва черен боб, измит и изплакнат, 425 г

1 консерва шарен боб, измит и изплакнат, 425 г

1 консерва цели домати, неотцедени (790 г), едро нарязани

1 голяма зелена чушка, нарязана на парчета от по 1 см

1 ч пикантен сос

2 с.л. неподсладено какао на прах

2 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. листа риган, натрошен

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. смляно индийско орехче

1/8 ч.л. смлян бахар

Щипка смлян карамфил (по желание)

По желание за украса:

Заквасена сметана

Нарязан кориандър

Настъргано сирене

 

Задушете лука и чесъна в масло в голяма тенджера, докато лукът омекне, но без да покафенява. Добавете останалите съставки, без украсата и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 10 мин. Свалете капака и оставете да къкри 10 минути, като се разбърква често. Сипете в купи и поднесете, гарнирано по желание.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта