Регистрация

Чили в тенджерата под налягане

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
533
Оцени рецептата

450 г телешка кайма

3 консерви (225 г) доматен сос

1 ч.л. чили на прах

1 голяма консерва чили боб

лук на прах, на вкус

чесън на прах на вкус

3 ч вода

1/2 ч.л. червен пипер

 

Запържете каймата в тенджерата под налягане. Добавете сол, черен пипер, лук на прах и чесън на прах на вкус. Добавете доматения сос, водата, чилито на прах и червения пипер. Разбъркайте добре. Сложете капака на тенджерата под налягане и оставете да заври. Вдигнете клапана и оставете налягането да спадне за 10 минути. Пуснете студена вода върху тенджерата, за да свалите напълно налягането. Отворете капака и прибавете чили боба. Сложете на котлона на умерено слаб огън, докато бобът се сгорещи.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта