Регистрация

Червена леща по индийски

Автор:
яна маринова
|
Дата:
21 Jan
|
Видяна:
1621
Оцени рецептата

1 чаша червена леща

1 глава лук

1 парче от 2-3 см джинджифил, пресен

3 1/2 чаши вода

1 щипка куркума

2 скилидки чесън

1 чаена лъжичка кимион, семена

2 с.л. масло

 

Измийте и отцедете лещата. Сварете водата и добавете лещата, солта, черния пипер, куркумата, ситно нарязания джинджифил и чесъна. Покрийте тенджерата и оставете да къкри за 20 минути. Когато е готово, сгорещете маслото и изпържете до златисто кафяво тънко нарязания лук. Може да добавите също червен пипер и ситно нарязани домати. Изсипете върху лещата и сервирайте.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта