Регистрация

Червен боб с ориз

Автор:
bogdanova
|
Дата:
15 Jul
|
Видяна:
607
Оцени рецептата

225 г червен боб

1/2 ч лук, нарязан на фини кубчета

1/4 ч зелен лук, нарязан на филийки

1/4 ч червен лук, нарязан на фини кубчета

1 ч целина, нарязана

1 люто чушле, без семената и нарязано на кубчета

1 дафинов лист

1 щипка бял пипер

1 ч.л. универсална подправка за барбекю

3/4 ч.л. сушен риган

3/4 ч.л. сушен босилек

Щипка прясно смлян черен пипер

Щипка едро смлян червен пипер

1 с.л. печен чесън

450 г наденички, нарязани на филийки и запържени

1/4 ч шунка, нарязана на кубчета и запържена

1/4 ч мариновано свинско месо, сварено с морски дарове, накъсано

1 с.л. сасарфас на прах

 

Покрийте боба със студена вода и се накисва за една нощ. Отцедете. Сложете всички зеленчуци и подправки в 4 литрова тенджера и варете на слаб огън, докато омекнат, около 10 до 15 минути. След това добавете боба и месото, покрийте с вода и варете на силен огън в продължение на 1 час. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 40 минути. Прибавете сасафраса на прах и варете още 2 минути, за да се сгъсти.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта