Регистрация

Червен боб с ориз

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
17 Jan
|
Видяна:
870
Оцени рецептата

450 г сварен червен боб

450 г бекон

2 скилидки чесън

1 ч.л. италиански подправки

1 малка сладка чушка

1 глава лук, нарязан

1 стрък целина, нарязана на кубчета

1 цяло люто чушле

 

Сварете бекона за 5 мин., за да отделите солта. Сложете месото в гореща вода и добавете боба. Водата трябва да го покрива на около 1 см. Добавете веднага, една сладка чушка, една глава нарязан лук, целината, чесъна, италианските подправки и цялата люта чушка. Гответе на бавен огън за 2-3 часа, докато сосът се сгъсти и бобът омекне - точно преди поднасяне, добавете още щипка италиански подправки. Добавете сол на вкус и сервирайте с ориз. 





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта