Регистрация

Царевичен пай

Автор:
jeni
|
Дата:
22 Dec
|
Видяна:
1156
Оцени рецептата

225 г шарен боб, сварен

1/2 ч лук, нарязан

За блата:

1/2 ч царевично брашно

1/2 ч брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1/2 ч кисело мляко

1/4 чаша вода

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. лют червен пипер

 

Накиснете боба за през нощта. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато зърната омекнат, около 5 часа. Задушете лука в зеленчуков бульон или вино. Смесете с боба. Поставете в съд за печене. За блата, смесете царевичното брашно, след това брашното, бакпулвера и солта. Постепенно добавете киселото мляко и водата и се разбива до гладкост. Добавете захарта и лютия пипер. Изсипете отгоре боба и лука. Печете на 180С до готовност.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта