Регистрация

Хлебен пудинг с череши и ванилов сос

Автор:
jordana
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
456
Оцени рецептата

За ваниловия сос:

1 ч мляко

1 ч сметана

1/2 ч.л. ванилия

4 жълтъка

1/2 ч захар

За хлебния пудинг:

4 филийки бял хляб

1 консерва сладки тъмни череши, без костилките

3 1/2 ч мляко

5 цели яйца

2 жълтъка

1 ч захар

1 ч.л. ванилия

 

1. Направете ваниловия сос: в малка тенджера, върху директна топлина сложете 1 чаша мляко със сметаната и 1/2 ч. л. ванилия само докато се образуват мехурчета около ръба. Отстранете от огъня. Върху тенджера с вряща вода, с електрически миксер на средна скорост, разбийте 4 жълтъка, докато се сгъстят.

2. Постепенно разбийте в сместа 1/2 чаша захар, докато се оформят меки върхове, при повдигане на бъркалките. Добавете топлата смес с млякото. Сложете в купа над тенджера с гореща вода, без да докосва дъното на купата. Гответе, като се разбърква, докато покрива гърба на лъжица - около 10 до 15 минути.

3. Изсипете в купа, поставете лист восъчна хартия отгоре. Оставете в хладилника за 2 часа. Загрейте фурната до 180С. Изрежете коричките от хляба и срежете наполовина по диагонал. Отцедете черешите. Сложете черешите на дъното на намазана с масло квадратна тавичка. Сложете филийките, така че да се припокриват отгоре.

4. Подгответе яйчения крем: В малка тенджера на директна топлина сгорещете млякото, докато се образуват мехурчета по ръба на съда. Отстранете от огъня. В средно голяма купа с електрически миксер, разбийте целите яйца и жълтъците, до побеляване и пяна. Постепенно добавете захарта, по 2 супени лъжици в даден момент, без да спирате да разбивате.

5. Разбийте, докато са добре смесени. Постепенно изсипете горещото мляко, като разбивате постоянно. Добавете ванилията, смесва се добре. Изсипете яйчения крем върху хляба и черешите в тавичка. Сложете тавичката много внимателно в голям плитък съд на долния рафт на фурната. Внимателно налейте гореща вода до 2,5 см ниво около тавата с пудинга.

6. Пече се, непокрито, 45-50 минути или докато нож, поставен в центъра излезе чист. Извадете върху решетка, за да се охлади. При поднасяне, полейте със сос индивидуалните порции.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта