Регистрация

Флан с шоколадов мус

Автор:
violeta
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
542
Оцени рецептата

За тестото:

1 ч универсално брашно

2 ч.л. пудра захар

15 г шоколад, разтопен

1/2 ч масло, меко

За муса:

1/3 ч сметана за разбиване

140 г шоколад

2 ч.л. масло

2 яйца

1/4 ч захар

За украса:

85 г шоколад

Пудра захар

 

За тестото: Смесете брашното, пудрата захар и 1 блокче разтопен шоколад. Нарежете 1/2 чаша омекотено масло в сместа, докато заприлича на едри трохи, оформете на топка с ръце. Натиснете по дъното и стените на съд за флан с подвижна долна част, която е намазана с масло. Оставете в хладилника за 1 час. Пече се на 210 градуса в продължение на 10 минути и охладете. За муса: Сложете 1/2 чаша сметана за разбиване да заври, добавят се 5 блокчета шоколад и 2 супени лъжици масло, разбърква се, докато се разтопи. Добавете два жълтъка, разбъркайте добре и отстранете от огъня. Разбийте белтъците на пяна, постепенно добавете 1/4 чаша захар и разбийте на сняг. Внимателно ги прибавете в шоколадовата смес и изсипете тестото в блата, оставете в хладилника за 10 минути. За гарниране: Малко преди да сервирате, поръсете три блокчета шоколад над муса. Поставете три ленти от восъчна хартия напречно върху флана. Пресейте пудрата захар над флана; махнете восъчната хартия.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта