Регистрация

Тофу "пържоли" с ананасова салца

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
1325
Оцени рецептата

1 връзка кориандър

2/3 ч зеленчуков бульон

1/4 ч лимонов сок

1 с.л. смлян червен пипер

1/4 ч джинджифил, наситнен

10 скилидки чесън

Черен пипер (на вкус)

1,2 кг твърдо тофу, отцедено и нарязано по дължина на 4 "стека" с дебелина 2-3 см

1 малък пресен ананас

1/2 люто чушле, наситнено

4 тънки резена авокадо, за гарнитура

 

Около 3 1/2 часа преди сервиране: 1. Заделете 4 стръка от връзката кориандър за украса. Нарежете останалото и заделете 1 с.л. за салцата.

2. В тавичка, комбинирайте нарязания кориандър и следващите 6 съставки, прибавете тофуто. Мариновайте 2 часа при стайна температура.

3. Около 1-1/4 часа преди сервиране, обелете ананаса, после нарежете ситно. В купа за сервиране, смесете ананаса, чили чушлето и заделената 1 с.л. нарязан кориандър.

4. Включете барбекюто.

5. Намажете леко с олио и сложете тофуто на умерен огън; заделете маринатата. Изпечете до леко покафеняване, като мажете често с маринатата и обърнете веднъж.

6. Сервирайте тофуто с ананасовата смес. Гарнирайте с кориандър и авокадо, ако желаете.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта