Регистрация

Тирамису с вино

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
17 Sep
|
Видяна:
483
Оцени рецептата

450 г маскарпоне

3/4 ч захар

8 жълтъка

1/2 ч сладко вино

2 ч сварено еспресо

255 г бишкоти

1 с.л. неподсладено какао на прах

 

В малка купа, с помощта на вилица разбийте сиренето на крем. Заделете. Поставете голяма метална купа над тенджера с вряща вода. С електрически миксер на средно висока скорост, разбийте жълтъците със захарта и яйцата в купата за 1 минута или докато сместа е добре смесена. На ниска скорост, постепенно добавете виното. Продължете да готвите и да разбивате сместа, като увеличавате скоростта до средна, а след това до висока, докато сместа се сгъсти. Гответе и разбивайте в продължение на 5-7 минути или докато сместа се сгъсти и побелее, като остъргвате стените на купата често с гумена шпатула. Свалете купата от котлона и продължете да биете сместа още 1 минута. Прибавете сиренето само до смесване (прави около 5 чаши). Излейте една чаша еспресо в малка плитка купа, която е достатъчно голяма, за да побере бишкотите, ако се поставят хоризонтално в купата. Бързо натопете заоблената горна страна на всяка бишкота в еспресото. Поставете бишкотите с плоската страна надолу, по дъното на правоъгълна стъклена или керамична тава на един слой. Изсипете половината от сместа с яйчния крем върху бишкотите и се намазва хубаво, така че да ги покрие. Потопете останалите бишкоти в еспресото. Изсипете останалия крем върху бишкотите и се намазва на равномерен слой. Поставете какаото в цедка и поръсете равномерно върху тирамисуто. Покрийте и охладете за най-малко 10 часа.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта