Регистрация

Тиквен пай "Карън"

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
11 Nov
|
Видяна:
687
Оцени рецептата

1 1/2 ч сварена тиква

3/4 ч захар

1/2 ч.л. сол

1 1/4 ч.л. смляна канела

1 ч.л. смлян джинджифил

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч.л. смлян карамфил

3 яйца, леко разбити

1 1/4 ч мляко

170 мл евапорирано мляко

За блата:

1 1/2 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1/2 ч мазнина

5 с.л. студена вода

 

Смесете тиквата, захарта, солта и подправките. Разбийте с яйцата и двата вида мляко. Изсипете в 1 готов блат за пай с диаметър 23 см. Печете на 200 градуса за 50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се.

За блата:

С вилица, смесете брашното, солта и мазнината до консистенцията на царевично брашно. Добавете водата, по една супена лъжица наведнъж. Разбъркайте хубаво. Оформете на топка. Разточете в тавичка за пай с диаметър 23 см. 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта