Тиквен пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1/3 ч масло или маргарин
1/3 ч кафява захар
1/2 ч натрошени орехи
1 готов блат за пай, леко изпечен
За пълнежа:
1 пакет неовкусен желатин
1/4 ч студена вода
3 яйца, разделени
Захар
1 1/4 ч сварена тиква
1/2 ч заквасена сметана
1/2 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. подправка за тиквен пай
1 с.л. нарязан захаросан джинджифил
1 ч сметана за разбиване
Дантелени бисквитки (по желание)
Смесете маслото и кафявата захар в тенджера. Гответе като се разбърква, докато захарта се разтопи и сместа заври енергично. Сваля се от огъня, смесва се с орехите и се разпределя по дъното на блата за пай. Печете на 220С в продължение на 5 минути или докато забълбука. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно. Оставете желатина в чаша с вода, за да омекне. Разбийте жълтъците и с 1/3 чаена чаша захар. Добавете тиквата, заквасената сметана, солта, подправката за тиквен пай и джинджифила към яйчената смес. Гответе, като се разбърква, на умерен огън, само докато сместа започне да завира. Намалете огъня и оставете да къкри 2 минути, като се разбърква постоянно. Махнете от огъня и добавете желатина, докато се разтвори. Охлажда се. Разбийте белтъците на сняг. Постепенно добавете 1/4 чаша захар и продължете да разбивате, докато станат на сняг. Добавете белтъците в тиквената смес. Изсипете половината плънка в блата. Охладете, докато се стегне. Разбийте сметаната и намажете половина върху тиквената плънка в блата. Покрийте с останалата плънка. Охладете почти до стягане и гарнирайте с останалата бита сметана и дантелени бисквитки, по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ