Регистрация

Тиквен пай

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
27 Sep
|
Видяна:
547
Оцени рецептата

За тестото:

1/3 ч масло или маргарин

1/3 ч кафява захар

1/2 ч натрошени орехи

1 готов блат за пай, леко изпечен

За пълнежа:

1 пакет неовкусен желатин

1/4 ч студена вода

3 яйца, разделени

Захар

1 1/4 ч сварена тиква

1/2 ч заквасена сметана

1/2 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. подправка за тиквен пай

1 с.л. нарязан захаросан джинджифил

1 ч сметана за разбиване

Дантелени бисквитки (по желание)

 

Смесете маслото и кафявата захар в тенджера. Гответе като се разбърква, докато захарта се разтопи и сместа заври енергично. Сваля се от огъня, смесва се с орехите и се разпределя по дъното на блата за пай. Печете на 220С в продължение на 5 минути или докато забълбука. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно. Оставете желатина в чаша с вода, за да омекне. Разбийте жълтъците и с 1/3 чаена чаша захар. Добавете тиквата, заквасената сметана, солта, подправката за тиквен пай и джинджифила към яйчената смес. Гответе, като се разбърква, на умерен огън, само докато сместа започне да завира. Намалете огъня и оставете да къкри 2 минути, като се разбърква постоянно. Махнете от огъня и добавете желатина, докато се разтвори. Охлажда се. Разбийте белтъците на сняг. Постепенно добавете 1/4 чаша захар и продължете да разбивате, докато станат на сняг. Добавете белтъците в тиквената смес. Изсипете половината плънка в блата. Охладете, докато се стегне. Разбийте сметаната и намажете половина върху тиквената плънка в блата. Покрийте с останалата плънка. Охладете почти до стягане и гарнирайте с останалата бита сметана и дантелени бисквитки, по желание.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта