Регистрация

Телешко с кафяв ориз и фета

Автор:
desislavva
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
825
Оцени рецептата

6 сушени гъби

2 ч сварен кафяв ориз

1 1/2 ч запържени парчета говеждо месо

85 г сирене фета, натрошено

6 черни маслини, нарязани на четвъртинки

2 с.л. настърган пармезан

1 глава нарязан лук

1 с.л. зехтин

1 1/2 ч консервирани домати

1 скилидка чесън, счукан

Прясно смлян черен пипер

 

Сложете сушените гъби в 1/2 чаша гореща вода и се оставят да престоят 20 минути. Запържете лука в мазнината бавно за 5 минути, след което добавете доматите и чесъна и оставете да се готви леко за около 10 минути. поръсете с черен пипер на вкус, след това добавете сушените гъби, нарязани на четвъртини, ако са големи и с течността от накисването. Гответе за около 5 минути. Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете на дъното на съд за готвене 1 чаена чаша ориз, добавете месото и поръсете с фета, маслини и половината от соса. Добавете останалия ориз и останалата част от соса и поръсете с пармезан. Пече се 20 минути.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта