Регистрация

Пиле с дъмплинги

Автор:
elenkova
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
1289
Оцени рецептата

1 цяло пиле, около 1 кг, нарязано на порции

2 чаши вода

6 зърна черен пипер

2 дафинови листа

2 чаени лъжички сол

3 средни моркова, обелени и тънко нарязани

6 супени лъжици брашно

3/4 чаша студена вода

1 чаена лъжичка сушен градински чай, натрошен

1 чаша готов микс за палачинки

1/3 чаша мляко

2 с.л. сушен магданоз

113 г гъби, отцедени

280 г грах, замразен и размразен след това

 

1. Измийте пилето и го подсушете.

2. Сложете пилето с 2 чаши вода, пипера, дафиновите листа и солта в дълбока касерола, подходяща за микровълновата фурна. Сложете съда покрит с капак във фурната и варете 10 минути. Разбъркайте. Върнете отново в микровълновата фурна за още 5 минути.

3. Добавете морковите и гответе още 5 минути.

4. Извадете пилето от бульона и заделете, за да се охлади. Заделете бульона.

5. Обезкостете и нарежете месото на хапки.

6. Изхвърлете дафиновите листа и черния пипер, както и излишната мазнина от пилешкия бульон.

7. Върнете месото в съда.

8. В малка купа смесете брашното с 3/4 чаша студена вода и градинския чай, до гладкост. Постепенно прибавете сместа при пилешкото.

9. Гответе покрито в микровълновата фурна за 5 минути или докато сосът се сгъсти и стане гладък. Разбърква се от време на време.

10. Подгответе тестото за дъмплингите в малка купа, като смесите микса за палачинки, млякото и магданоза, разбъркайте с вилица до хомогенност.

11. Добавете гъбите и граха при пилето.

12. Сложете по 1 ч.л. от течното тесто в горещата пилешка смес, така че да се образуват 6 дъмплинга и гответе покрито в микровълновата фурна за 4 минути.

13. Свалете капака и гответе още 2 до 4 минути или до готовност на тестото.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта