Регистрация

Телешки скалопини с кайсиево-цитрусов сос грейви

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
11 May
|
Видяна:
892
Оцени рецептата

1/2 ч сушени кайсии (или сушени боровинки)

4 с.л. вода; вряща

4 с.л. портокалов сок

2 с.л. бърбън

1 1/2 ч.л. портокалова кора; настъргана

1/4 ч.л. млян джинджифил

2 с.л. безсолно масло

340 г телешки скалопини; тънки

1 стрък зелен лук, наситнен

Сол и черен пипер на вкус

 

Смесете кайсиите и врящата вода в малка купа; оставете да престои 10 минути. Добавете портокаловия сок, бърбъна, кората от портокал и джинджифила; разбъркайте добре.

Разтопете маслото в тиган на средно висока температура. Овкусете телешкото месо със сол и пипер. Сложете месото в тигана и запържете леко, около 2 минути от всяка страна. Прехвърлете месото в чинии. Добавете кайсиевата смес в тигана и варете, докато сместа се сгъсти, като остъргвате залепналите по дъното парченца, около 1 минута. Смесете със зелен лук. Овкусете със сол и пипер. Полейте телешкото месо и сервирайте.





Виж още от категория "Алкохолни напитки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта