Телешки скалопини с кайсиево-цитрусов сос грейви
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч сушени кайсии (или сушени боровинки)
4 с.л. вода; вряща
4 с.л. портокалов сок
2 с.л. бърбън
1 1/2 ч.л. портокалова кора; настъргана
1/4 ч.л. млян джинджифил
2 с.л. безсолно масло
340 г телешки скалопини; тънки
1 стрък зелен лук, наситнен
Сол и черен пипер на вкус
Смесете кайсиите и врящата вода в малка купа; оставете да престои 10 минути. Добавете портокаловия сок, бърбъна, кората от портокал и джинджифила; разбъркайте добре.
Разтопете маслото в тиган на средно висока температура. Овкусете телешкото месо със сол и пипер. Сложете месото в тигана и запържете леко, около 2 минути от всяка страна. Прехвърлете месото в чинии. Добавете кайсиевата смес в тигана и варете, докато сместа се сгъсти, като остъргвате залепналите по дъното парченца, около 1 минута. Смесете със зелен лук. Овкусете със сол и пипер. Полейте телешкото месо и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ