Тарталети с къпини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч къпини или други плодове
1/3 ч захар
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч меласа
2 с.л. лимонов сок
За заливката
1 ч брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
3 с.л. масло; студено
1 с.л. растително масло
1 яйце, леко разбито
1/4 ч мляко
1 жълтък; за глазиране
Загрейте фурната до 190С. Измийте плодовете внимателно и ги смесете със захарта, подправките, меласата и лимоновия сок. Прехвърля се в дълбока тавичка. Подгответе бисквитения топинг: Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Нарежете маслото и олиото в блендер или с пръсти, докато сместа прилича на едри трохи. Разбъркайте с яйцето и 1 супена лъжица от млякото, ако е необходимо, докато се образува меко тесто. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност до около 1,5 см дебелина и изрежете кръгове от тестото, с помощта на нож за бисквити. Покрийте с плодовете. Направете глазура, като комбинирате жълтъка с останалото мляко и намажете с четка тази смес върху повърхността на тестото. Пече се, непокрито, в предварително загрята фурна за 25 минути, докато добре покафенее. Сервира се горещо или на стайна температура с малка лъжичка крем фреш, разбита сметана или сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ