Регистрация

Тайландска касерола с босилек

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
803
Оцени рецептата

115 г китайски спагети фунчоза

1 малък рак

225 г големи пресни скариди, обелени и почистени

225 г големи почистени калмари, нарязани на шайби

450 г рибено филе, нарязани на хапки

1/2 ч.л. черен пипер

1 с.л. нарязан пресен кориандър, корен

4 скилидки чесън

1 ч.л. захар

1 с.л. тъмен соев сос

1 с.л. светъл соев сос

2 ч.л. сос от стриди

1 с.л. оризово вино или сухо шери

1 ч.л. сусамово олио

2 с.л. олио

3 резена джинджифил, счукан

4 червени чилита, нарязани

4 стръка зелен лук, нарязан фино

1 1/2 ч вода

1/2 ч листа тайландски босилек

стръкчета пресен кориандър

 

В купа, покрийте спагетите с топла вода; накисват се до омекване и докато станат гъвкави, за около 10 минути. Отцедете. Заделете. В хаванче или мелница за подправки, счукайте зърната пипер, кориандъра и чесъна на паста. В купа смесете захарта, тъмния соев сос, светлия соев сос, соса от стриди, оризовото вино и сусамовото олио. Сложете олиото в глинен съд. Загрява се на умерен огън. Добавете заделената паста с пипер, чесън и кориандър и запържете леко. Увеличете огъня до силен. Добавете джинджифила, лютите чушки и парчета рачешко; разбъркайте и запържете за една минута. Добавете скаридите и зеления лук при рачешката смес; запържете в продължение на 30 секунди. Изсипете в сместа със соев сос и спагети и разбъркайте. Добавете водата, покрийте съда, намалете огъня до умерен и оставете да къкри 8 минути, като периодично се разбърква. Увеличете до средно-висока температура, добавете рибата, калмарите и сварените раци, смесете със спагетите и покрийте с листата босилек. Покрийте. Гответе в продължение на още 3 - 5 минути. Проверете дали е готово. Поднесете горещо, както е в съда, заедно с ориз и зеленчуци като гарнитура.

 





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта