Регистрация

Супа с боб и пушена свинска плешка

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
501
Оцени рецептата

1/2 ч черен боб, измит

2 ч готов микс от бобови (различни видове фасул, леща, червена леща и т.н.) по избог

450 г пушена свинска плешка

1 средно голяма глава лук

1 ч.л. сушена мащерка

1 дафинов лист

Прясно смлян черен пипер

3 л студена вода

Сол

2 ч домати (пресни или консервирани) белени, без семената и нарязани

1/2 ч зехтин

1/4 ч сухо шери

 

Покрийте боба и микса бобови с вода, оставете в хладилник и се накисва за една нощ. На следващия ден, отцедете боба, добавете свинското, лука, мащерката, дафиновия лист, черния пипер и студената вода. Сложете над средно-висока температура и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за 2 1/2 часа. Охладете, премахнете лука, свинското и мазнините; нарежете месото на малки парченца. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете доматите и зехтина. Сложете половината смес в блендер и се смесва, докато е почти гладка. Добавете я в бобената смес. При поднасяне, добавете шерито и сгорещете. Изсипете по равни количества в топли купички за сервиране.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта